Tomu se říká retro v televizi. Hlasatelky se vracejí na obrazovku

Retro 03. ledna 2020 | 14:58 — Anna Novotná
Už je to 14 let, kdy legendární hlasatelé zmizeli z obrazovek! Jako se vrací vše v módě, designu či jiných věcech, i televize zažívá své "retro". Ne však u nás, ale na sousedním Slovenku. Už v neděli se objeví dvojice uvaděček televizních pořadů.
Dalších 5 fotografií v galerii
Soňa Müllerová a Alena Heribanová se vracejí na televizní obrazovku / Archiv RTVS

Slovenská veřejnoprávní televize startuje se svým třetím kanálem. Program Trojky se zaměří hlavně na zábavné a dramatické pořady, publicistiku, vzdělání a na dokumenty. A právě tam se objeví televizní hlasatelky.

Vedení RSTV vysvětluje, proč startuje s novým kanálem i tvářemi. "Kvůli stárnoucímu obyvatelstvu u nás na Slovensku se zaměřujeme na staršího diváka. Proto chceme nabídnout divákům 50+ vše, co se za 63 let trvání televize natočilo v rámci dramaturgické náplně, na které jsme kanál postavili," uvedl ředitel veřejnoprávní slovenské televize Jaroslav Reznik. 

Do vysílání se tak vrací i hlasatelky, které pojmenovali "hostitelkami večerního programu" a v minulosti právě na těchto pozicích působily.

"Stanou se jimi známé moderátorky Soňa Müllerová a Alena Heribanová. Ta bude zároveň i hlasem programového okruhu. Zároveň si hlasatelky budou k některým stěžejním formátům zvát do studia hosta, který zavzpomíná, jak se daný program, film či inscenace vyráběli a přiblíží obsah dílu," dodal ředitel slovenské televize.

O tom, že by se na obraz vrátily hlasatelky i v Česku, veřejnoprávní Česká televize neuvažuje. Marie Tomsová, Alexandr Hemala, Viola Ottová, Hana Heřmánková nebo Saskia Burešová tak své opětovné místo před kamerou nenajdou. Tedy až na tu posledně jmenovanou. Burešová pravidelně mnoho let uvádí v neděli legendární Kalendárium a je tak fakticky nejstarší a nejdéle sloužící televizní tváří u nás.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu