Jak najít znovu štěstí po rozchodu? Odpojte se od sociálních sítí a věnujte čas sami sobě

Vztahy 06. května 2022 | 07:59 — Pavla Krejčí
Prošli jste si právě rozchodem a máte pocit, že už nikdy nebudete šťastné? Nepodléhejte smutku, krásný život plný štěstí může přijít i po skončení vztahu. Inspirujte se několika tipy, které vám pomohou překonat tuto fázi.
Zapojte se znovu do normálního života. / Pixabay

1. Odpojte se od sociálních sítí

Láká vás prohlížet společné fotografie či váš prst nebezpečně inklinuje ke kliknutí na ex-partnerův profil? Nebo se mu naopak sdílením fotografií snažíte dokázat, jak skvěle žijete i bez něj? Stáhněte se do bezpečné zóny. Detox od sociálních sítí vám pomůže získat rovnováhu a zamezí vám v konání něčeho, čeho byste mohli později litovat.

Doktorka Danielle Forshee pro Elite Daily řekla, „že sociální média jsou neustálou připomínkou toho, co bývalo“. Příspěvky spouštějí bolestivé emoce mysli a udělají vás více zranitelnými.

2. Buďte aktivní

Zatímco opustit online svět pomůže v „léčení“, distancovat se lidí kolem sebe by byl špatný krok. Nezůstávejte doma a nestraňte se lidí. Pokud se vrhnete zpět do normálního života, pomůže vám to vyrovnat se s touto situací mnohem rychleji. Vyrazte ven s přáteli, zasportovat si nebo se jen jednoduše projít.

3. Starejte se o sebe

Udělejte každý den něco sami pro sebe. Dopřejte si relax, vyražte s kamarádkou na nákupy doplnit šatník nebo se věnujte péči o svůj zevnějšek. Pleťová maska, horká koupel nebo vlasový zábal mohou pozitivně zapůsobit nejen na vaše tělo, ale také mysl.

4. Dejte průchod pocitům

Máte pocit, že byste po rozchodu měli city potlačit? Naopak, nebojte se je naplno vyjádřit. Je naprosto normální, že máte city rozjitřené. Sváří se ve vás různá směsice emocí jako je vztek, hněv, smutek, osamělost či lítost. Klidně si je zapište na papír nebo si promluvte s blízkými, pomůže vám to je lépe zvládat. Vyvarujte se však toho, abyste se v nich utápěli.

5. Neobviňujte sebe ani svého partnera

Po rozchodu máme tendenci hledat chyby v sobě i partnerovi. Přemýšlíte, co by se stalo, kdybyste danou věci udělali jinak. Nesnažte se ale ve všem vrtat. Odpusťte sami sobě i svému ex. Ničemu nepomůže, pokud budete házet chyby na jednoho z vás.

6. Pokud jste spolu žili, udělejte změny

Společný byt vám může připomínat chvíle, které jste spolu prožili. Netrapte se vzpomínkami a dejte prostor těm novým. I nepatrná změna ovlivní vaše cítění. Popřemýšlejte, jak by se dal přesunout nábytek, kupte si nové ložní prádlo nebo nádobí (hrnky, skleničky apod.). Vymalujte ložnici na veselou barvu, vyhoďte doplňky, které už nechcete mít na očích a vyměňte je za nové.

7. Najděte si cíl

Co víc by vás mohlo nakopnout, než nově stanovený cíl? Chcete změnit práci? Změňte ji! Láká vás dodělat si školu? Tak studujte! Naučte se další cizí jazyk, přihlaste se na kurz malování, začněte boxovat nebo se vydejte sami na cesty! Svět je vám otevřený se všemi svými příležitostmi. Kdy jindy, když ne teď?

Psali jsme také: Ženská znamení, která nemají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a jak si lásku do života přivolat?

Zdroje: healthline.com, elitedaily.com, elle.cz

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu