Bouřkový úplněk, který nás čeká 13. července přinese především profesní příležitosti

Ostatní 04. července 2022 | 11:13 — Pavla Krejčí
Červencový úplněk přijde ve 20:37 hodin, ve středu, 13. července, ve znamení Kozoroha. Jedná se o největší a nejjasnější superměsíc roku.
Přichází bouřkový úplněk / Pixabay

Tento úplněk letos obíhá blíže k Zemi než jakýkoli jiný úplněk. Je to druhý superúplněk tohoto roku a zároveň ze všech letošních úplňků největší. Superměsíce jsou vzácné – obvykle nastávají jednou nebo dvakrát ročně.

Jeden měsíc, mnoho jmen

Červencový úplněk se nazývá bouřkový měsíc, protože je horké červencové počasí nejvíce náchylné k bouřkám. V názvech také často figurují rostliny a plody, které v tuto dobu rostou. Malinový a bobulový měsíc, měsíc růží, měsíc sena nebo medový měsíc. Úplněk je také pojmenovaný jako paroží nebo jelení úplněk, protože poukazuje na letní opětovný růst paroží jelena a losa, které shazují během zimy.

Pečlivě se rozmýšlejte

Červencový úplně je pod vládou znamení Kozoroha. To oplývá jedinečnou trpělivostí, zodpovědností a pracovitostí. Kozoroh nemá problém dosáhnout úspěchu. Své skvělé vlastnosti přenese na tento úplněk. Jestliže máte rozpracované úkoly nebo nějaké resty z minulosti, je to ten nejlepší den na jejich dokončení. Možná vás ovládnou myšlenky, zdali dát přednost práci, rodině nebo jiným povinnostem. V tuto dobu mohou také nastat úvahy o velkých finančních transakcích. Raději si dopřejte dostatek času a nehrňte se do toho po hlavě. Dopřejte si důkladnou analýzu a teprve potom se rozhodněte. Úplněk Kozoroha by mohl přinést vzrušující nové profesní příležitosti nebo příval energie.

Starejte se o svoje klouby

Oblasti zdraví, na které bude mít úplněk vliv, jsou klouby, kolena a páteř. Příliš je nezatěžujte a dopřejte si příjemný odpočinek. Také se vyvarujte jakýmkoliv zákrokům. Nezapomeňte ani na svou pleť. Dopřejte jí masáž, pořádnou péči v podobě pleťového krému nebo oleje.

Názvy úplňků, které nás v roce 2022 ještě čekají:

11. srpna: jeseteří úplněk
10. září: kukuřičný úplněk 
9. října: lovecký úplněk
8. listopadu: bobří úplněk
7. prosince: studený úplněk

Psali jsme také: Přichází jahodový superúplněk. Nastává ideální čas plnit si svoje tužby a navazovat romantické vztahy

Autorský článek, další zdroje: almanac.com 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu