Zpevněte stehna díky několika cvikům. Dřepy jsou sázkou na jistotu

Zdraví 31. května 2022 | 08:59 — Pavla Krejčí
Tráví vás s přicházejícím létem vzhled vašich stehen? Zapomeňte na své obavy, stačí vám několik minut denně a brzy pocítíte výsledky. Těchto pár dobře mířených cviků vaše stehna při pravidelném opakování zpevní.
Další 1 fotografie v galerii
Dřepy jsou na stehna nejúčinnější / Depositphotos

Stehna jsou jednou z nejvíce problémových partií těla. Mnohdy zoufáme nad tím, že si nevíme rady, jak je zpevnit. Přitom existují naprosto jednoduché cviky, které zvládnete v pohodlí domova. Vsaďte především na dřepy. To je sázka na jistotu. Samozřejmě nelze očekávat výsledky za pár dní. S pravidelným opakováním cviků však na vlastní kůži brzy pocítíte změny.

Dřepy s odporovou gumou

Stoupněte si rovně s odporovou gumou omotanou pod koleny. Dlaně sepněte před hrudníkem. Udělejte větší krok doprava a pokrčte kolena. Zapojte hýžďové svaly a udělejte dřep. Vraťte se do počáteční polohy a stejný cvik udělejte na druhou stranu. Dokončete dvě sady po 10 opakováních.

Dřepy s činkou

Začněte s nohama roztaženýma na šířku boků. Činku držte před hrudníkem a lokty směřujte k podlaze. Pomalu zatlačte boky dozadu a pokrčte kolena, až klesnete do dřepu. Proveďte tři série po 6-10 cvicích. Pokud se na to cítíte, zvyšujte po sériích váhu činky.

Bulharský dřep s činkou

Stoupněte si před židli, stoličku nebo jiný předmět, o který se budete opírat. Položte levou nohu za sebe na daný objekt a pravou nechte nataženou. Koleno pokrčte tak, jak vám to vaše tělo dovolí. Ramena držte rovně a paže natáhněte podél těla. Do každé ruky si vezměte činku. Pomalu pokrčte nataženou nohu tak daleko, jak vám to vaše váha dovolí. Vraťte se do původní pozice. Udělejte tři sady po 8-12 cvicích. Vystřídejte nohy.

Skok do dřepu

Začněte ve dřepu se vzpřímeným trupem. Ruce mějte sepjaté před hrudníkem. Zatlačte na chodidla, abyste narovnali nohy. Poté vyskočte z podlahy a ruce vyšvihněte natažené za sebe. Doskočte zpět do dřepu. Cvik provádějte 30 sekund, a poté 30 sekund odpočívejte. Odcvičte čtyři sady.

Step-Up

Stoupněte si před židli nebo jiný vyvýšený objekt. Narovnejte střed těla, a poté vystupte levou nohou na objekt. Pravou nohu nepokládejte, nýbrž ji pokrčenou vyšvihněte nahoře. Vraťte se do původní pozice. Cvik provádějte 30 sekund, poté 30 sekund odpočívejte. Odcvičte čtyři sady.

Psali jsme také: Zdravotní přínosy plavání: Zlepší spánek, nakopne duševní zdraví a posílí všechny svaly

Autorský článek, další zdroj: womenshealthmag.com 

Témata: cviky, stehna, dřepy
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu